Η Γιορτή της Μητέρας 12 Μαΐου 2019

Back to Blog

Η Γιορτή της Μητέρας 12 Μαΐου 2019

 

Μας προστατεύει, μας φροντίζει, μας βοηθάει, μας καθοδηγεί, μας μεγαλώνει, δίνοντάς μας αγάπη, στοργή, τρυφερότητα!

Η εκδήλωση της στοργής μας με οποιονδήποτε τρόπο είναι ο,τι πιο γλυκό μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε την εκτίμησή μας στη μητέρα μας!

Είναι μια καλή αφορμή για να στείλουμε ευχές στις γενναίες γυναίκες που μας έφεραν στη ζωή και να τους προσφέρουμε ένα χαμόγελο, ένα όμορφο δώρο!

Εδώ θα βρείτε μοναδικά κοσμήματα και πολλές χειροποίητες δημιουργίες για να χαρίσετε στην Μητέρα!!!

για περισσότερα σχέδια στην κατηγορία Κοσμήματα Λαιμού Ατσάλι

Χειροποίητα βραχιόλια που θα λατρέψει η Μητέρα σας!

για περισσότερα σχέδια στην κατηγορία Χειροποίητα Βραχιόλια Γυναικεία

Μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες σε μπρελόκ, με μηνύματα αγάπης και θαυμασμού!

για περισσότερα σχέδια στην κατηγορία Χειροποίητα Μπρελόκ

 

Λίγα λόγια για την γιορτή της Μητέρας

Οι πρώτες αναφορές για Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα.

Η μητέρα Γη (Γαία) σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα. Η λατρεία περνά στη συνέχεια στην κόρη της, Ρέα, σύζυγο του Κρόνου. Η Ρέα λατρεύεται σαν η “Μητέρα των Θεών”, καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη, που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε άνοιξη, καθώς ήταν και θεά της γης και της γονιμότητας.

Καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες. Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μη στέλνονται στον πόλεμο.

Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου). Τότε η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την Παναγία με τον Ιωσήφ που πηγαίνουν τον 40ήμερο Ιησού στο Ναό για ευλογία. Να “σαραντίσει”, με σύγχρονη ορολογία. Μια κίνηση που ακόμα σήμερα κάνουν οι χριστιανές μητέρες (Σαραντισμός). Ο παράλληλος εορτασμός της μητέρας ξεκίνησε το 1929 με προφανή τον συμβολισμό. Όμως κατά την δεκαετία του 1960, ο εορτασμός ατόνησε και ενισχύθηκε η δυτικόφερτη συνήθεια εορτασμού της 2ης Κυριακής του Μαΐου. Η εκκλησία όμως επιμένει στην παλαιά ημέρα εορτασμού και διοργανώνει σχετικές εκδηλώσεις.

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Blog